Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Ewelina642 (2142 niezalogowanych)
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Tu jest na temat zapisywania dziecka do przedszkola www.mojanorwegia.pl/forum/view/nasze_spr...%3f%3f%3f%3f%3f.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
iga klaptocz
(edgar)
Wiking
o! wlasnie tez z tego korzystalam Formularz wypelniłam sama z pomoca tlumacza google bo z norweskiego jestem kiepska! Oczywiscie popelnilam bład bo zamiast na caly tydzien jak chcialam -zapisalam na 3 dni tylko w tyg. Poszlam wiec do urzedu, pani mi pomogla to zmienic i zaproponowała przedszkole od zaraz (czyli 2 mies przed planowanym terminem).
I tak oto moja corka juz od miesiaca bawi sie w przedszkolu i musze powiedziec ze jestem zadowolona. Widze poprawe w jej zachwoaniu, nie boi sie tak obcych jak wczesniej i co najwazniejsze uczy bawic sie z dziecmi! Wydaje mi sie ze tak duzo wrazen nie zastapi zadna niania, o chyba ze ma ktos gromadke dzieci bo wiadomo, wiele osob ma rodzine w Polsce , ciocie , wujkow , kuzynostwo... i tu w Norwegi ma sie -badz nie znajomych z dziecmi!
Co do opieki- ja jestem spokojna, opiekunki wzbudzily moje zaufanie, jesli moje dziecko smieje sie na ich widok i wyciaga rece to znaczy ze one nie udaja tylko tego przy mnie. I to ze nie jest traktowana jak pepek swiada ( nie mam na mysli zlosciwosci) przez te panie pozwala nauczyc sie zycia. Jest dobrze, dziecko to dziecko, i pomimo tego ze panuje tu taki jakby "zimny chów" to smialo moge powiedziec ze one tez kochaja dzieci i krzywdy im nie dadza zrobic!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok